Tarieven

Hoe het werkt

Vergoedingen

Algemeen

De tandprotheticus is door zijn wettige status een contractant van de ziektekostenverzekeraar. De declaratie voor de volledige prothese wordt door de tandprotheticus zelfstandig en direct met de zorgverzekeraar afgehandeld.

Door het zelfstandige ‘zorginkoop beleid’ van de zorgverzekeraars zijn er verschillen in vergoedingen voor verstrekkingen die niet tot de basisverzekering horen.

De tandprotheticus is op de hoogte van de vergoedingen welke door de zorgverzekeraar gegeven worden in het werkgebied. Dit is per zorgverzekeraar verschillend.

Door het lidmaatschap van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (O.N.T.), onderwerpen zij zich vrijwillig aan beroepscodex en klachten-reglement die mede de belangen van de patiënten en eventuele verwijzer behartigen.

Eigen bijdrage

Voor gebitsprothesen geldt een wettelijke eigen bijdrage. Hieronder leest u de hoogte van de eigen bijdrage:

· Heeft u een implantaat gedragen prothese voor de onderkaak? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage van 10%.

· Heeft u een implantaat gedragen prothese voor de bovenkaak? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage van 8%.

· Heeft u een normale gebitsprothese op de ene kaak en een implantaat gedragen prothese op de andere kaak? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage van 17%.

· Voor het rebasen en repareren van uw gebitsprothese wordt een wettelijke eigen bijdrage van 10% gevraagd.

Een kunstgebit wordt voor ten minste 75 procent vergoed vanuit de basisverzekering. Over het bedrag dat wordt vergoed betaal je bovendien je eigen risico ( 385 euro in 2022 ). Het is mogelijk om de eigen bijdrage voor een kunstgebit vergoed te krijgen via een aanvullende- of tandartsverzekering.

De specialist voor uw kunstgebit
Gecontracteerd met verzekeraars
Vrijblijvend intake gesprek
Ervaren behandelaars
Hoogwaardige kwaliteit

Speerpunten

Bij Tandprothetischepraktijk T.F. Overdijk werken we in een kleinschalig team. Hierdoor heeft u bij ons altijd een vaste behandelaar waar u bij terecht kunt.

Wij vinden het erg belangrijk dat u zich bij ons op uw gemakt voelt. Wij gaan daarom altijd voor een persoonlijke en professionele benadering. 

Voor iedere behandeling en consult nemen wij altijd ruim de tijd. 

Medical denture
0 +
Behandelaars
0 +
Jaren ervaring
0 +
Tevreden patiënten
0 +
Gemaakte protheses
Staat uw vraag er tussen?

Veel gestelde vragen

Maandag tot en met woensdag is de praktijk geopend van 08:00 – 12:30 uur en van 13:30 tot 16:30 uur. Op donderdag, vrijdag en in het weekend is de praktijk gesloten. 

Ja, u bent bij ons van harte welkom. Wij nemen nog nieuwe patiënten aan.

U kunt met ons contact opnemen per telefoon en per e-mail.

Tel: 0314-653216
info@balance-prothese.nl

Wanneer u bent verhinderd voor uw afspraak, laat ons dit dan weten. Afspraken die binnen 24 uur worden geannuleerd, worden in rekening gebracht.

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Het volstaat om voor het dragen van de prothese slechts 2 of 4 implantaten te plaatsen. Een implantaat is gemaakt van titanium, voorzien van een speciale coating, die ervoor zorgt dat het implantaat goed vergroeit met het kaakbot. Deze materialen worden niet door het lichaam afgestoten. Het implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt na inheling houvast voor het uiteindelijke kunstgebit.

In de regel worden implantaten in de onderkaak geplaatst en bij uitzondering in de bovenkaak. Wanneer de bovenkaak geen houvast meer biedt voor de prothese of als er een sterke kokhalsreflex bestaat, zijn implantaten in de bovenkaak geïndiceerd.

Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn diverse oorzaken waardoor mensen last hebben van hun gebitsprothese.

Als gevolg van het voortschrijdende slinkingsproces van de beide kaken, gaan het boven- en ondergebit op den duur los zitten. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een “voering” aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een ander voorkomend probleem is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie.

Nee, voor het maken van een afspraak bij onze praktijk heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. U kunt direct bij ons terecht.

Eigen bijdrage⁣

Voor gebitsprothesen geldt een wettelijke eigen bijdrage. Hieronder leest u de hoogte van de eigen bijdrage:⁣

· Heeft u een implantaat gedragen prothese voor de onderkaak? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage van 10%.⁣

· Heeft u een implantaat gedragen prothese voor de bovenkaak? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage van 8%.⁣

· Heeft u een normale gebitsprothese op de ene kaak en een implantaat gedragen prothese op de andere kaak? Dan betaalt u een wettelijke eigen bijdrage van 17%.⁣

· Voor het rebasen en repareren van uw gebitsprothese wordt een wettelijke eigen bijdrage van 10% gevraagd.⁣

Een kunstgebit wordt voor ten minste 75 procent vergoed vanuit de basisverzekering. ⁣

Over het bedrag dat wordt vergoed betaal je bovendien je eigen risico ( 385 euro in 2022 ). ⁣

Het is mogelijk om de eigen bijdrage voor een kunstgebit vergoed te krijgen via een aanvullende- of tandartsverzekering

Bieden wij de oplossing die u zoekt?
Bieden wij de oplossing
die u zoekt?

Ja, ik wil een afspraak maken